Martin Ehala Kõlvart on saanud uskumatu veksli (38)

Martin Ehala
, Fookuse toimetaja
Copy
10.09.2023, Paide

Keskerakonna kongress valib endale täna Paides uue juhi ja juhatuse.

Pildil Mihhail Kõlvart.

Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja
10.09.2023, Paide Keskerakonna kongress valib endale täna Paides uue juhi ja juhatuse. Pildil Mihhail Kõlvart. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja Foto: Dmitri Kotjuh

Keskerakonna jaoks on tänane 20., erakorraline kongress ajaloolise tähtsusega. Tanel Kiige valimiskõnest jäi mulje, et erakond võiks rahulduda Reformierakonna väiksema partneri rolliga. Mihhal Kõlvart unistab tunduvalt suuremalt – peaministri rollist. Valijameeste ülesanne oli otsustada, kas varblane peos või tuvi katusel.

Keskerakond on Eesti vanim ja suurim erakond. Et erakond on vana, sellest annab märku ka nende laul, kus lubatakse «luua Eestile uut algust». Eesti uus algus on juba veerand sajandit tagasi loodud ja laul kaotanud sideme reaalsusega. Küll aga oli Kõlvarti valimismeeskond komponeerinud uue laulu, mis lubab «luua Keskerakonnale uut algust». Tanel Kiik seevastu ütles oma valimisettekandes: «Keskerakond ei vaja kannapööret». See oli nende valimiste põhivastandus.

Jüri Ratas ütles oma kõnes, et Reformierakond viskas Keskerakonna koalitsioonist välja kaks päeva pärast seda, kui hääletati alushariduse eestikeelseks muutmise vastu. Seega, kui Keskerakond soovib olla hea partner Reformierakonnale, siis oleks õige valik Kiik.

Kommentaarid (38)
Copy
Tagasi üles