Viktor Jerofejev Kes tappis Prigožini?

Viktor Jerofejev
, kolumnist
Copy
Jevgeni Prigožin teeb 2010. aastal Vene presidendile Vladimir Putinile ekskursiooni oma koolilõunaid valmistavas tehases Peterburi lähedal
Jevgeni Prigožin teeb 2010. aastal Vene presidendile Vladimir Putinile ekskursiooni oma koolilõunaid valmistavas tehases Peterburi lähedal Foto: Aleksei Družinin / sputnik / ap / scanpix

Trikitaja Jevgeni Prigožin tahtis olla suurel näitelaval, see saigi talle saatuslikuks, kuid tema surm ei muuda midagi, märgib kirjanik Viktor Jerofejev.

Vene isevalitsusliku trooni ümber on alati keerelnud palju kummalisi inimesi. Vanadel aegadel olid mõned neist pühad narrid ja ennustajad. Viimase tsaari Nikolai II ajal oli Rasputin püha vanake, ravitseja ja liiderdaja, kuid muide sõjavastane. Stalin ümbritses end keskpäraste pooleldi juhtidega, kes ei saanud olla talle konkurendid. Pärast nõukogude aega ülendas Jeltsin, kes kõvasti jõi, lõputult oma ihukaitsjat Koržakovi. Putinil kristalliseerus tasapisi sõber – isiklik kokk Jevgeni Prigožin, kellest sai lõpuks ülevenemaalise suurusjärgu maailmakuulus isiksus.

Nüüd on temast vägivaldse surma tõttu saanud suur uudis. Eralennuk, millega ta Moskvast Peterburi lendas, plahvatas ja kukkus Putini Valdai residentsist 50 kilomeetri kaugusel alla. Kunagi tapeti Nemtsov otse Kremli kõrval.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles