Andrei Kuzitškin Kaja Kallase skandaal näeb välja nagu Eesti-vastane erioperatsioon (23)

Andrei Kuzitškin
Copy
Peaminister Kaja Kallas pärast Reformierakonna juhatuse koosolekut, mis otsustas tema peaministrina jätkamist toetada. Pilt on tehtud 8. septembril 2023.
Peaminister Kaja Kallas pärast Reformierakonna juhatuse koosolekut, mis otsustas tema peaministrina jätkamist toetada. Pilt on tehtud 8. septembril 2023. Foto: Madis Veltman/Postimees/Scanpix Baltics

Oleksin valmis uskuma nende siirust ja vooruslikkust, kes täna nii aktiivselt nõuavad Kaja Kallase tagasiastumist, kui ei oleks tervet rida kahtlusi ja küsimusi, kirjutab kolumnist Andrei Kuzitškin.

Pole mingit kahtlust, et Kaja Kallase Eesti peaministri kohalt tagasiastumine on Kremli unistus. Kaja Kallasest rohkem vihkavad Venemaa z-blogijad ja Venemaa presidendi administratsioon ainult vanaisa Bidenit. See on ka mõistetav: Kaja Kallase lepitamatu seisukoht Putini režiimi suhtes ja selge toetus Ukrainale kutsub Venemaa võimudes esile äärmist raevu.

Lisaks kehtestas Eesti esimesena piirangud Venemaa kodanike liikumisele Schengeni alal, vähendas Vene kauba transiidi mahtu ja muutis Venemaa ettevõtetele raskemaks finantstehingute tegemise, ning tegi sellega haiget paljudele Vene ärimeestele, kes on harjunud võtma Tallinna kui turvalist ankrupaika, et oma kapitali mitmekordistada. Seda ei andestata.

Kommentaarid (23)
Copy
Tagasi üles