ARVUSTUS Roheummiku kokkuvõtteraamat – tumedam kui tuhat Thunbergi (10)

Mihkel Kunnus
, Fookuse «Inimese ja looduse» toimetaja
Copy
Pildipangad pakuvad tuhandete kaupa rohepesuks sobilikke pilte. Jüri Liivi raamatus on küll juttu rosepesust, kuid mitte ainult.
Pildipangad pakuvad tuhandete kaupa rohepesuks sobilikke pilte. Jüri Liivi raamatus on küll juttu rosepesust, kuid mitte ainult. Foto: Shutterstock

Tartu Ülikooli keskkonnasõbralike materjalide keemia teadur Jüri Liiv on ühtede kaante vahele koondanud peamised võltslootused, mis seotud praeguse rohepöördega. Tulemuseks on väga aktuaalne, õpetlik ja musta huumorit täis lugemisvara, sest suurt midagi peale võltslootuste nimetatud valdkonnas polegi, kirjutab värsket teost tutvustav Mihkel Kunnus.

Esimese asjana ütlen kohe ära, et Jüri Liivi «Suur rohepesu käsiraamat» on väga lugemisväärne teos, soovitan kohe väga. Ja palun võtta seda hinnangut ülimuslikuna alljärgnevate pisivirinate suhtes.

Näiteks juba pealkiri on läbivalt ebatäpne. Ei ole see raamat eriti suur (285 tavaformaadis ja piltiderohket lehekülge), ei ole see ka ainult rohepesust ja kindlasti ei ole see käsiraamat selle sõna tavapärases tähenduses. Täpsem oleks ehk «Arvutuste, illustratsioonide ja infograafikutega ülevaatekogumik levinumatest roheeksimustest ja -illusioonidest loodusteaduslikust vaatenurgast».

Kommentaarid (10)
Copy
Tagasi üles