Priit Sibul Opositsioonijuht Kaja Kallas nõuaks peaminister Kaja Kallase tagasiastumist (36)

Priit Sibul
, riigikogu liige (Isamaa)
Copy
Kaja Kallas riigikogu korruptsioonivastase erikomisjoni istungil 4. septembril 2023.
Kaja Kallas riigikogu korruptsioonivastase erikomisjoni istungil 4. septembril 2023. Foto: Tairo Lutter/Postimees/Scanpix Baltics

Peaaegu täpselt neli aastat tagasi esitas opositsioon Kaja Kallase eestvedamisel umbusaldusavalduse Jüri Ratase vastu. Kallas tõi umbusalduse peamise põhjusena välja Eesti maine kahjustamise rahvusvahelises meedias. Nüüd, kui Kallase enda Vene äri skandaal on jõudnud rahvusvahelisse meediasse, ei näe ta Eesti maine kahjustamises mingit probleemi. Ometi on nüüdne mainekahju palju hullem, kui Kallas toona Ratasele ette heitis, kirjutab riigikogu liige Priit Sibul (Isamaa).

Kui Kallas 2019. aasta augusti lõpus Jüri Ratasele umbusaldust avaldas, tõi ta välja üheksa artiklit välismeediast, kus Eesti maine olla määritud. Kallase nimetatud väljaannete hulka kuulusid Foreign Policy, BBC, Euronews, Bloomberg, Financial Times, New York Times, Politico, CBS News ja The Guardian (Delfi 30.08.2019).

Toona pidi Kallas isegi oma umbusaldushääletuse kõnes nentima, et Jüri Ratas isiklikult ei ole Eesti mainet määrinud. Aga Kallase sõnul vastutab peaminister oma valitsuse ministrite eest ja seega tuleb tal ikkagi tagasi astuda. «Peaminister on ju lugupidav. Me teame ju, et see ei loe. Väljaspool Eestit on valitsus tervikuna see, kes annab Eestile näo. Ja see nägu pole enam puhas,» ütles Kallas.

Kommentaarid (36)
Copy
Tagasi üles