ERKKI BAHOVSKI Laske peaministril vingerdada

Erkki Bahovski
, arvamustoimetaja
Copy
Peaminister Kaja Kallas.
Peaminister Kaja Kallas. Foto: Eero Vabamägi

Napoleonile omistatakse ütlust, et kunagi ei tasu vaenlast segada, kui ta on viga tegemas. Seda imestama panevam on EKRE ja tema sõprade jätkuvad Ukraina-vastased kommentaarid ühismeedias ka pärast Kaja Kallase idavedude skandaali. Või paanika külvamine siis, kui Ukraina droonid tabasid Pihkva sõjaväelennuvälja, kirjutab arvamustoimetaja Erkki Bahovski.

Isegi «kult rukkis»-taktika ehk mitte midagi tegemine tunduks praegu targem teguviis. Vaadates esmaspäeval Kaja Kallase vingerdamist riigikogu erikomisjonis, tundub, et iga järgmise seletusega mässib peaminister end üha rohkem sisse. Miks rääkida sinna otsa veel halvasti Ukrainast? Õigupoolest tekkis see küsimus juba pärast riigikogu valimisi, kui EKRE-le sai valimiskaotus osaks suuresti Ukraina-vastase (või Ukrainas kahtleva) retoorika tõttu. Aga ei – EKRE poliitikud ei väsi Ukraina ja ukraina põgenike teemal sõna võtmast.

Peaministri skandaalis on Isamaa positsioneerunud paremini – kritiseeritakse peaministrit, aga Ukraina jäetakse rahule. Õige ka, sest Kaja Kallase idavedude skandaal ei muuda olematuks Venemaa täiemahulist kallaletungi Ukrainale, Vene sõdurite kuritegusid ukraina rahva kallal ja ukraina põgenike täbarat olukorda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles