TÕNIS SAARTS Reformierakond loodab andestamisele ja unustamisele (77)

Tõnis Saarts
, Tallinna Ülikooli võrdleva poliitika dotsent
Copy
Peaminister Kaja Kallas.
Peaminister Kaja Kallas. Foto: Madis Veltman

Reformierakond on valinud taktika, kus oodatakse, et valijad skandaali ja sellega seotud moraalsed küsitavused unustaksid ja meedia rahuneks, kirjutab politoloog Tõnis Saarts.

Hiljuti lahvatanud nn idavedude skandaali puhul ei tasu oodata peaminister Kaja Kallase kohest tagasiastumist. Paistab, et Reformierakond on otsustanud võita aega ja panustab andestamise ja unustamise taktikale. Teisisõnu loodetakse, et valijad on järgmisteks valimisteks toimuva kas unustanud või andestanud, ning ka rahvusvaheline üldsus ei pea Kallasega juhtunut teab mis suureks uudiseks ja kaotab peagi huvi. Meenutades Eesti poliitilist lähiajalugu ja teades rahvusvahelist konteksti, on reformierakondlastel paradoksaalsel kombel üsna tugev alus neis küsimustes optimistlik olla.

Enne aga, kui rääkida andestamisele ja unustamisele mängimise strateegiast, tuleks käimasoleva skandaali puhul esitada üks oluline küsimus: miks koalitsioonipartnerid on jätkuvalt nii vaiksed ja Reformierakond ei näi asja üldsegi nii tõsiselt võtvat, kui võinuks eeldada?

Kommentaarid (77)
Copy
Tagasi üles