Urmas Tooming: prügivaidlused

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urmas Tooming.
Urmas Tooming. Foto: Toomas Huik

Pealinnas juhid on kehtestanud korra, et kõik Tallinna prügivedajad peavad edaspidi kokku kogutud segaolmejäätmed ühte kohta viima. Alates järgmise aasta esimesest poolest on aga kolm ettevõtet, mis võtaksid hea meelega prügi endale.


Linnavalitsus otsustas korraldada riigihanke jäätmekäitluskoha leidmiseks. Kuna linnal on osalus Tallinna prügilas, siis läks kohe lahti jutt, et linnajuhid tahavad hanke tingimusi just sellele käitluskohale kohandada.

Esimesena hakkas vastu Ragn-Sells, kellel alles hiljuti valmis jäätmekütusetehas, mis võib aastas vastu võtta kuni 120 000 tonni prügi. Asi läks isegi kohtusse ning firma sai oma tahtmise, nii et linn pidi hanke tingimusi osaliselt muutma.

Teisena hakkas linnavalitsusega vaidlema Eesti Energia, kellel valmib järgmisel aastal võimas jäätmeenergiaplokk, mis suudab aastas elektriks ja soojuseks muuta 220 000 tonni prügi.

Eesti Energia läks samuti kohtusse ning kardab, et võib mängust välja jääda, sest kui riigihange nüüd ära tehakse, ei saa ta osaleda, kuna energiaplokk pole veel valmis. Linnal on aga kiire ning nüüd tulebki segases olukorras mingi lahendus leida. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles