Nurmely Mitrahovitš Abipolitseiniku seadus peab muutuma paindlikumaks

Nurmely Mitrahovitš
, siseministeeriumi korrakaitse- ja kriminaalpoliitika osakonna nõunik
Copy
Ida prefektuuri abipolitseinikud patrullis.
Ida prefektuuri abipolitseinikud patrullis. Foto: Ida prefektuur

Abipolitsenik ei tohiks tähendada üksnes välitööl politsei abistamist, oma panuse saaksid nelja seina vahel anda ka teised pädevad inimesed, kuid selleks on vaja muuta seadust, ütleb siseministeeriumi korrakaitse- ja kriminaalpoliitika osakonna nõunik Nurmely Mitrahovitš.

Praegu tegutseb Eestis abipolitseinikuna üle 1100 tubli mehe ja naise. Võib julgelt öelda, et need, kes on valinud abipolitseiniku rolli, on omamoodi ühiskonna superkangelased. Kinolinalt teame, et superkangelane on eriliste võimete ja kõrge moraaliga inimene, kes riskib oma eluga, et teisi aidata. Abipolitseiniku supervõimeks on soov ja tahe panustada oma vaba aega, teadmisi, oskusi selleks, et meil kõigil oleks turvalisem ja parem Eestis elada. Meie päris oma superkangelased on Eesti tänavatel tegutsenud juba pea kolmkümmend aastat.

Abipolitseinike kaasamise eesmärk on luua lüli kogukonna ja politsei vahele. Loomulikult aitavad abipolitseinikud piiratud ressursside juures tagada ka politseile pandud ülesannete täitmist, kuid sama oluline või isegi olulisem on see, et abipolitseinikud toovad politseisse juurde oma teadmisi ja oskusi. Abipolitseinikud ise saavad aga tänu vabatahtlike võrgustikes osalemisele omakorda teadlikumaks kogukonna ohutusest ning oskavad paremini ohuolukordades käituda ja teisi juhendada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles