HANNES NAGEL Raha ei ole, päästja ei tule, pidage vastu!

Hannes Nagel
, MTÜ Kriisiuuringute Keskuse juht
Copy
Päästjad kustutavad Võhmas sõidu ajal süttinud kaubikut
Päästjad kustutavad Võhmas sõidu ajal süttinud kaubikut Foto: Kenno Soo

Seoses Eesti majanduslanguse ja halvenenud majandusprognoosiga ootab suure tõenäosusega avalikku sektorit ees kärpimine, kuid sisejulgeoleku valdkonna kärpimisega tuleks praeguses olukorras olla ettevaatlik, kirjutab MTÜ Kriisiuuringute Keskuse juht Hannes Nagel.

Excelist, tuleb välja, on võimalik jääda sõltuvusse ja saada ka üledoos. Kuidas muud moodi selgitada rahandusministri kommentaare ses osas, et kuna siseministeerium sai kriisides raha juurde, on nüüd aeg nendel proportsionaalselt teistest rohkem kärpida.

Kriisiaegsed rahaeraldised lisaeelarvest ja reservist on oma sisult toimetulekutoetused, need ei ole mõeldud püsivalt ja pikaajaliselt võimekust tõstma. Sisejulgeoleku valdkonnale antud rahast, mis on kulunud viimaste aastate kriisides näiteks ajutise piirikontrolli taastamiseks, Ukraina sõjapõgenikega toimetamiseks või sireenide hankimiseks, on saanud omamoodi kummaline kauplemisargument. Võiks isegi öelda, et hiljutises rahandusministri retoorikas on sellest saanud justkui reservist ministeeriumile antud laen, mida tuleb nüüd kärpe korras tagasi maksma hakata. Sest – šaakalid, kuidas te julgesite teistest rohkem raha saada?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles