Maarja Vaino Peaminister ja julgeolek (20)

Maarja Vaino
, kolumnist
Copy
Jevgeni Ossinovski (SDE) ja Jürgen Ligi (RE) 2015. aastal koalitsioonileppele allkirju andmas. 2014. aastal astus Ligi rahandusministri ametist tagasi, sest oli nimetanud Ossinovskit «sisserändaja pojaks».
Jevgeni Ossinovski (SDE) ja Jürgen Ligi (RE) 2015. aastal koalitsioonileppele allkirju andmas. 2014. aastal astus Ligi rahandusministri ametist tagasi, sest oli nimetanud Ossinovskit «sisserändaja pojaks». Foto: Liis Treimann

​Ajal, mil toimub ajaloo suurim reservväelaste kogunemine «Ussisõnad», käib ühiskonnas suuremat sorti ussitamine. Selle keskmes on arusaam, et meie uskumus, nagu oleks Eesti poliitilise kultuuri eeskujuks Lääne-Euroopa, on osutunud ekslikuks. Sest ühtäkki ei kehti enam teadmine, et teatud teemade puhul ministrid ja peaministrid astuvad vastu vaidlemata tagasi. Ja et see ongi poliitiline kultuur, kirjutab kolumnist Maarja Vaino.

Meil, tuleb välja, see kultuur siiski puudub. Kuigi see ei ole ju alati nii olnud. Meenutame, millistel põhjustel on tagasi astutud. Ainult mõned näited.

Väliskaubanduse minister Kert Kingo astus tagasi, sest jäi vahele valetamisega.

Kommentaarid (20)
Copy
Tagasi üles