Juhtkiri Kriisi uus faas (27)

Postimees
Copy
Päeva karikatuur
Päeva karikatuur Foto: Urmas Nemvalts

Riigikogu riigieelarve kontrolli erikomisjon ja korruptsioonivastane erikomisjon on kutsunud peaminister Kaja Kallast ühisele koosolekule idavedude skandaali kohta ütlusi andma. Senini on peaminister saatnud enda asemel rahandusminister Mart Võrklaeva, kes mõistagi ei ole osanud komisjonile peaministri abikaasat puudutavates küsimustes midagi vastata. Tundub, et peaminister ja tema nõustajad on otsustanud edaspidi probleemi ignoreerida, lootes, et teema viimaks ammendub ning karavan liigub edasi.

Peaminister on teatanud avalikkusele, et tema tihe ajakava ei võimalda ühendkomisjoni koosolekule tulla. Kuid mis võiks olla olulisem praeguse skandaali otsustavast lõpetamisest ammendavate vastustega? Ilmselt aga ei soovi või ei saa Kaja Kallas neid vastuseid anda. See tähendab paraku idavedude kriisi liikumist uude faasi, kust peaministril ja koalitsioonil tervikuna polegi tagasiteed.

Oletame, et peaminister ei leiagi parlamendi jaoks enam aega ega lähe infotundidessegi, kuna sealgi kõlab ründavaid küsimusi. Mis siis saab edasi ja millised võiksid olla sanktsioonid?

Kommentaarid (27)
Copy
Tagasi üles