NÄDALA NÄGU Härra Kaja Kallas (8)

Mikk Salu
, ajakirjanik
Copy
Arvo Hallik.
Arvo Hallik. Foto: Johan Elm

Patriarhaalses ühiskonnas on tavaline, et kui hakatakse rääkima mõne naise lugu, siis tegelikult räägitakse lõpuks hoopiski naise abikaasa lugu. Vähemalt selles mõttes on Eesti muutunud, et kui toimetus küsis lugu peaminister Kaja Kallase abikaasa Arvo Halliku kohta, siis lõpuks on lugu ikkagi hoopis Kaja Kallasest.

Midagi pole teha, Hallik pole tähtis. See pole hinnang tema isiksusele ega omadustele, vaid fakti nentimine. Ta on ettevõtja ja investeerimispankur. Tõenäoliselt hea oma töös. Ta on avalikkuse ees ennast varju hoidnud. Eesti meedias on temast kirjutatud ülivähe. Mõned aastad tagasi Eesti Ekspressile antud intervjuus mainis Hallik ka ise, et tahab ajakirjanduses olla võimalikult vähe. Avalikkuse ees teeb Halliku tähtsaks ainult asjaolu, et ta on abielus Eesti peaministriga. Nüüd on Hallik vastu oma tahtmist meedias, aga tegelikult ja täiesti arusaadavalt on meedias hoopiski Kallas. Sest peaminister ei ole lihtsalt persoon, vaid riiklik institutsioon. Kõik mis puudutab teda, puudutab ka Eesti riiki.

Kallase jaoks on sellel nädalal puhkenud skandaal löök ootamatust kohast. Või vähemalt erakordselt ebamugavast suunast tulnud löök.

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles