JUHTKIRI Kallase aeg on läbi (64)

Postimees
Copy
Peaminister Kaja Kallas.
Peaminister Kaja Kallas. Foto: Eero Vabamägi

Kahjuks pole Kaja Kallas kasutanud võimalusi anda ajakirjandusele häid seletusi. Vastupidi, oleme pressikonverentsil kuulnud loogilisi vastuolusid täis juttu. Lisaks on peaminister öelnud, et ei ole teinud midagi valesti ega saa aru, milles teda süüdistatakse, ning oleks väga tänulik, kui keegi selgitaks. Kui Kallas tõesti ei saa aru, milles on probleem, siis peame selgitama.

Kaja Kallase abikaasa valdusfirmale kuulub 24,8 protsenti ettevõttest Stark Logistics. 50,41 protsenti sellest ettevõttest kuulub Martti Lemendikule. Lemendikule kuulub ühtlasi 50 protsenti ettevõttest Metaprint, mis pole tänaseni oma tegevusi Venemaal lõpetanud. Stark Logistics osutab teenuseid Metaprindile. Alates Ukraina sõja algusest on Venemaale veetud lehtmetalli. Järelikult on Kaja Kallase abikaasa Arvo Hallik olnud otsene kasusaaja Venemaaga seotud äritegevusest.

Pressikonverentsil kasutas Kaja Kallas põhiargumendina väidet, et Stark Logistics osutab teenuseid Eesti ettevõttele (kellel on juhuslikult Venemaal tehas). Varem pole niisugune argument Kallasele sobinud. Eelmisel aastal andis valitsus Eesti Raudteele ja Operailile korralduse väljuda Valgevene ja Venemaa ärist, ehkki neil polnud seal juriidiliselt ühtegi Valgevene ega Venemaa klienti. «Me saame kõik aru, et see [äri] peab ka näima selge ja arusaadav,» kõneles Kallas toona.

Kommentaarid (64)
Copy
Tagasi üles