RAINER SAKS Prigožin ja Utkin poleks turvakaalutlustel samale lennule läinud. Keegi pidi nad sinna meelitama (11)

Rainer Saks
, julgeolekuekspert
Copy
Venemaal Tveri oblastis kukkus 23. augustil 2023 alla Wagneri eraarmeele kuulunud lennuk, mille pardal oli ka Wagneri asutaja ja juht Jevgeni Prigožin. Pildil kannavad päästetöötajad sündmuskohalt elu kaotanut ära
Venemaal Tveri oblastis kukkus 23. augustil 2023 alla Wagneri eraarmeele kuulunud lennuk, mille pardal oli ka Wagneri asutaja ja juht Jevgeni Prigožin. Pildil kannavad päästetöötajad sündmuskohalt elu kaotanut ära Foto: AP Photo / Scanpix.

Venemaa võimudele on väga oluline veenda ühiskonda, et Prigožin sai kindlasti surma, kirjutab julgeolekuekspert Rainer Saks.

Eile kukkus Venemaal Tveri oblastis poolel teel Moskvast Peterburi alla Prigožinile kuulunud lennuk. Pardal oli Vene ametkondade teatel kolm meeskonnaliiget ja seitse reisijat, kes kõik hukkusid. Sotsiaalmeedias hakkasid kiiresti ringlema hukkumiskoha läheduses tehtud kohalike videoklipid, kus on näha lennuki allakukkumine, rusude põlemine maapinnal ning ka tulekahju järel filmitud rusud koos seal vahel lebavate hukkunutega.

Vene ametlik uudistekanal TASS teatas kiiresti viitega Venemaa lennundusametile, et alla kukkunud lennuki pardal viibinute nimekirjas oli ka Prigožin ise. Hiljem teatati, et hukkunute hulgas on ka Prigožini lähemaid kaaslasi, Wagneri asutaja ja ohvitser Dmitri Utkin. Viimane figureeris aeg-ajalt ka avalikes ülesastumistes.

Kommentaarid (11)
Copy
Tagasi üles