Tarmo Kruusimäe Hirvepark pole jääkelder, kus vaid auru välja lastakse (1)

Tarmo Kruusimäe
, kodanikuaktivist (Isamaa)
Copy
MRP sõlmimise aastapäeval koguneti Isamaaliidu ja Res Publica kutsel Hirveparki. Pildil hetk ürituselt.
MRP sõlmimise aastapäeval koguneti Isamaaliidu ja Res Publica kutsel Hirveparki. Pildil hetk ürituselt. Foto: Peeter Langovits

23. augustil 1987 tulid eestimeelsed Tallinnas Hirvepargis esimest korda massina välja ja nõudsid ausust, õiglust ja Eesti Vabariiki. Seda traditsiooni hoiame elus ka 36 aastat hiljem – meenutame minevikku, aga mõtleme ka olevikust ja otsime lahendusi Eesti tulevikuks, kirjutab kodanikuaktivist ja poliitik Tarmo Kruusimäe (Isamaa).

Hirvepargi traditsiooni on vaja elus hoida. Nagu ütles tänavuse ürituse eel Tunne Kelam: «Ehkki meie riik õnnestus taastada, peame alati meeles pidama mineviku traagilisi sündmusi, et need ei korduks.» See aga ei tähenda, et kõik traditsiooniline peab püsima muutumatuna – meil on 364 päeva kasutamata ressurssi.

Hirvepark pole jääkelder, kus ülekuumenenud mõtted saavad jahutatud, aur lihtsalt välja lastud. Selline lahendus ei kõla tagatipuks ka eriti rohelise mõttena, sest vabanevat energiat ei suudeta mitte mingil moel ühiskonnale kasulikult rakendada. Tänases kõnepruugis siis väärindada, mille peale muidugi verisulis, kõrgelt koolitet arvaja võib kosta, et ilmselt on tegemist väärate arvamuste selekteerimise ja nende õigeks vormindamisega.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles