ANU LAAS Riik koonerdab naiste tugikeskuse teenuse hankega (1)

Anu Laas
, Sotsioloog, Euroopa soolõime õigusvõrgustiku liige
Copy
Riik ootab naiste tugikeskuse teenuse osutajatelt professionaalsust ja pühendumust 24/7.
Riik ootab naiste tugikeskuse teenuse osutajatelt professionaalsust ja pühendumust 24/7. Foto: Remo Tõnismäe

Eesti riik on kuulutanud välja uue hanke leidmaks naiste tugikeskuse teenuse pakkujat, mis pole enam ammu vaid ühe salajase korteri leidmine. Teenus tähendab ka igakülgset professionaalide abi, mis on kulukas, kuid millegipärast on hind hankes fikseeritud varasemale tasemele.

Naiste tugikeskus (NTK) pole enam ammu pelgalt koht, kus lähisuhtevägivalla all kannatav naine ja tema lapsed saavad ajutiselt turvaliselt majutuda, kinnitab sotsiaalkindlustusameti naistevastase vägivalla ohvrite teenuste juht Liis Allmäe. NTK pakub tervikteenust, naisele igakülgset professionaalset tuge turvalise ja iseseisva toimetuleku saavutamiseks.

Teenuse eesmärk on aidata kaasa vägivalla ohvri vägivallast pääsemisele ja vaimsele tervenemisele, samuti iseseisva toimetuleku saavutamisele. NTK teenus sisaldab ööpäevaringselt esmast psühhosotsiaalset abi ohvrile ja tema lastele ning vajadusel pakkuda turvalist ajutist majutust. Seega peavad NTK teenuse pakkujad olema valmis pikaajaliseks mitmekülgse abi pakkumiseks.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles