Vaiko Tigane Kes valetab korra, valetab alati (15)

Vaiko Tigane
, kirjastaja
Copy
3. märts 2019. Kaja Kallase juhitav Reformierakond võitis riigikogu valimised ning suurendas riigikogu koosseisu nelja koha võrra. Valimisvõit ei toonud erakonda aga võimule.
3. märts 2019. Kaja Kallase juhitav Reformierakond võitis riigikogu valimised ning suurendas riigikogu koosseisu nelja koha võrra. Valimisvõit ei toonud erakonda aga võimule. Foto: Raul Mee

Viimane neli kuud Eesti valitsemist on käinud üle kivide ja kändude. Alles sügisel vastuvõetud peretoetuste muutmine, mitmesugused maksutõusud, kevadine parlamendi töö seiskumine, lausa riigi tipuni jõudnud ja paksu pahandust tekitanud automaksu plaan – see kõik on tugevalt murendanud valijate usaldust valitute vastu, kirjutab kirjastaja Vaiko Tigane.

On selge, et igal erakonnal ja valijagrupil on oma nägemus Eesti arengust, mis on demokraatias täiesti normaalne. Riigipiruka juurde ihkavad tegelased esitlevad valimiste eel rahvale lisaks kõikjal ilutsevatele naeratavatele fotodele ja odava prüginänni jagamisele ka programme ning lubadusi, üks ahvatlevam kui teine.

Kui üks erakond lubas õpetajatele riigi keskmisest 20 protsenti kõrgemat palka, siis juba paari päeva pärast lubas teine 30 protsenti, kolmas 3-sendilist elektrihinda, neljas aga ehitada noortele 5000 korterit. Mitte keegi aga ei rääkinud plaanitavatest maksutõusudest ega iitsatanud sellest, et riik on ligi kahe miljardiga miinuses. Mitte keegi ei kommunikeerinud negatiivseid sõnumeid, kõik paistis olevat ilus.

Kommentaarid (15)
Copy
Tagasi üles