Katrin Kiisk Arutelu politiseerimine Pere Sihtkapitali üle teeb kahju ennekõike naistele (19)

Katrin Kiisk
, Pere Sihtkapital SA nõukogu esinaine (Isamaa)
Copy
Eesti lapsed ja noored 2023. aasta suvel vihmasel laulupeol. Külma vett said hiljuti kaela ka need, kes püüdsid seista selle eest, et laulukaare alla jätkuks eestlasi ka edaspidi.
Eesti lapsed ja noored 2023. aasta suvel vihmasel laulupeol. Külma vett said hiljuti kaela ka need, kes püüdsid seista selle eest, et laulukaare alla jätkuks eestlasi ka edaspidi. Foto: Tairo Lutter

Pere Sihtkapitalil on ääretult kahju, et uuringut lasteta naiste seas alustati protseduurireegleid rikkudes. Paraku on sellega kaasnev skandaal muutunud poliitiliseks, mistõttu avaldatakse toimunust väga kirjusid tõlgendusi, luuakse meelevaldseid seoseid ja esitatakse väiteid, millel pole vähimatki tõepõhja all. Sellega kaasnev ülekohus puudutab nii naisi kui ka teadlasi, kirjutab Pere Sihtkapitali SA nõukogu esinaine Katrin Kiisk.

Kõige rohkem kurvastab mind narratiiv, mille kohaselt peab Pere Sihtkapital lastetuid naisi vähem väärtuslikeks ja läbi viidud küsitluse kaudu üritanuks me lastetuid naisi kuidagi noomida, andes justkui ettevaatavalt negatiivseid hinnanguid nende pereplaneerimise valikutele. Kahjuks on seda narratiivi asunud levitama isegi peaminister (ERR 17.08.2022).

Kinnitan ise noore naisena nii enda kui ka Pere Sihtkapitali nimel, et laste arv ei defineeri mitte ühegi naise väärtust. Naise valik olla teadlikult lastetu on igakülgselt aktsepteeritav ja selle üle pole kellelgi õigust oma subjektiivsed seisukohti kujundada. Isegi mitte riigil. Iga naise õigus eneseteostusele käib just tema enese valitud rada. Lastetuse küsitluse eesmärk, mis oli üks osa neljaosalisest uuringust, oli sootuks muu.

Kommentaarid (19)
Copy
Tagasi üles