Garri Raagmaa Eesti puhkekülad ja spaad saavad kundesid Lõuna-Euroopast

Garri Raagmaa
, Tartu ülikooli Pärnu kolledži direktor
Copy
Suvi ja turismihooaeg Pärnus on täies hoos. 
Suvi ja turismihooaeg Pärnus on täies hoos. Foto: Johanna Roos

Kliimamuutus toob turistid kuumast ja veetust Vahemere piirkonnast Läänemere äärde, kirjutab Tartu Ülikooli Pärnu kolledži direktor Garri Raagmaa.

Eesti turismihooaeg jookseb viimast kuud. Pärast põuast juunit ja vihmast juulit tuli aasta kuuma- ja raherekord. Olen mõnda aega rääkinud tudengitele, et üks kliimamuutuse mõju on turistide liikumine suvel kuumast ja veetust Vahemere piirkonnast jahedama Läänemere äärde. Seda on pidevalt kehvas suusailmas olijail ja lõunamaa päikese alla pagejail muidugi raske uskuda.

Just ilmus  aga Euroopa Komisjoni teaduse ja teadmusteenistuse alt uuringu aruanne kliimamuutuste piirkondliku mõju kohta Euroopa turisminõudlusele. Stsenaariumid tuginevad peamiselt turismikliima indeksile ja jõukusele. Lõuna-Euroopa suveilm on üha talumatum. Kolme-neljakraadine keskmise temperatuuri tõus vähendab turistide suvist külastatavust Vahemere maades kuni üheksa protsenti ja kasvatab Läänemere ääres ning udusel Albionil kuni 16 protsenti. Lõunas hakatakse eelistama kevadet ja sügist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles