Malle Pärn Toimivat ühiskonnakorraldust ei tohi väikese egoistide grupi soovil muuta (8)

Malle Pärn
, Tartu volikogu liige, EKRE
Copy
Abielu. Foto on illustratiivne.
Abielu. Foto on illustratiivne. Foto: Urmas Luik

Pärtel Piirimäe kirjutas Postimehes (21.07), et nüüd, kus samasooliste abielu on seadustatud, kaovad ilmselt ka sellega seotud pinged, nagu on näidanud teiste riikide eeskuju. Samuti oli ta lootusrikas, et argumentide asetamine Euroopa mõttetraditsioonide konteksti, aitaks kaasa rahulikumale debatile.

Pinged ei lahtu. Need suurenevad. Nagu ka teistes riikides, kus on «abieluvõrdsuseni jõutud». Me teame, kuidas seal selle valevõrdsuse vastaseid kiusatakse, kirjutab Tartu volikogu liige Malle Pärn (EKRE).

Debatiks seda ideoloogilist võitlust, mis juba kümme aastat kooseluseaduse ümber toimunud on, küll nimetada ei saa. Ajakirjandus on täis emotsionaalset õhkamist: «miks te küll ei taha teistele õnne lubada» ja «aga nad ju armastavad üksteist» ja «see ei võta teilt ju midagi ära».

Kooseluseaduse läbisurujad lausa kiirgavad headust ja hoolivust – oma kaitsealuste vastu. Aga kes vähegi midagi kooseluseaduse vastu öelda julgeb, sellele kleebitakse ilma mingi halastuseta otsekohe peale inetu silt: tagurlane, «homofoob», nõukogude ajas kinni, keskaja ihaleja, kitsarinnaline, sallimatu.

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles