Siim Pauklin Kui on «minu keha, minu valik», siis olgu kõigil ühiskonnaliikmetel (55)

Siim Pauklin
, molekulaarbioloog, Oxfordi Ülikool
Copy
Protest abordikeelu vastu Poolas 14. juunil 2023
Protest abordikeelu vastu Poolas 14. juunil 2023 Foto: WOJTEK RADWANSKI / AFP / Scanpix

Tänapäeval armastatakse kuulutada ilmse enesestmõistetavusega: minu keha, minu valik. See loosung meenus taas perepoliitika skandaali valguses, mille kohta on nüüd ilmunud kümneid feministlikke arvamusavaldusi, mis nõuavad sündimuse probleemi tõstatanute ideoloogilisel põhjusel tühistamist. Püüan järgnevas esitada vähem esindatud vaatenurga, kirjutab Siim Pauklin.

Viimati arvas peaminister Kaja Kallas ERRi vahendusel: on häiriv, et naise ainsaks väärtuseks peetakse seda, mitu last ta sünnitab. Demagoogias ja avalikkuse eksitamises on Kaja Kallas endiselt osav, isegi ilma liberaalse ühenduse Salk abita. Pole kuulnud, et keegi peab naise AINSAKS väärtuseks seda, mitu last ta sünnitab. Ühesõnaga, ohvripositsioonile mängimine ja loosung «minu keha, minu valik» Eesti peaministri suust.

Olgu peale, ongi valikuvabadus, aga sel juhul peab «minu keha, minu valik» kehtima ka kõigile teistele ühiskonna liikmetele ja igas olukorras, sealhulgas meestele. Naise keha, naise valik. Mehe keha, mehe valik. Seda nii perekondlikus rollis, töökohustuste täitmisel, ühiskondlikus rollis kui mujalgi.

Kommentaarid (55)
Copy
Tagasi üles