Orelipoisi suvepäevik Meelelahutaja toimekas intervjuupäev (1)

Jaan Pehk
, Kirjanik, muusik
Copy
Orelipoiss ehk Jaan Pehk.
Orelipoiss ehk Jaan Pehk. Foto: Erakogu

Intervjuude andmine on mõnus ajaviide. Või hoopis töö. Tavaliselt toimub neid mõne suurema sündmusega seoses päris palju. Nii ka seekord.

Meil tuleb koos näitlejast sõbraga kontsertetendus, kus esitame laule ja muinasjutte, seega on vaja see teave juba varakult inimesteni viia. Et keegi ka kuulama-vaatama jõuaks. Reklaamipsühholoogia eri tahud on aegade jooksul meelelahutajaid ikka hädast välja aidanud. Sellega seoses korraldame ühe pika ja tegusa päeva, kuhu lepime kokku viis kohtumist. Kuna oleme mõlemad päris kuulsad, ollakse intervjuudega kohe ka päri. Umbes kümme aastat tagasi mahtus mul ühe võimsa logistikaga päeva sisse viis kontserti Tallinna eri paigus. Seda rekordit pole ma tagasihoidliku sooloesinejana seni ületanud ja ilmselt nii ka jääb. Aga seekord siis toimekas intervjuupäev.

Hommikul kell kaheksa alustame jutuajamist hoogsas, pigem nooremale põlvkonnale suunatud raadios. Pisut kõrgendatud hääle ja reipalt ägeda hoiakuga loeme semulikus võtmes värsketest ajalehtedest mõnusaid uudiseid, viskame nalja ja vastame silma pilgutamata suhteliselt toore enesekindlusega ja ladusalt kõikidele küsimustele. Pool tundi hiljem ongi esimene suts tehtud. Järgnenud paaritunnist pausi kasutame proovi tegemiseks. Kell 11 saabub prooviruumi ajakirjanik nädalalehest. Vana tuttav, võiks isegi öelda, et semu. Oskab kohe õigeid küsimusi küsida, lustliku jutu vahele jääb kõlama ka parajal hulgal tõsisemaid noote. Avame end rohkem kui raadios, seltsiks aega ahmiv diktofon ja suunav küsitleja.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles