Indrek Schwede Ka Helmeid peab kiitma! (55)

Indrek Schwede
, ajakirjanik
Copy
Mart ja Martin Helme. 05.03.2023.
Mart ja Martin Helme. 05.03.2023. Foto: Eero Vabamägi / Postimees

Poliitikuid enamasti kirutakse, aga vahel lööb inimestes õiglustunne välja ja mõne konkreetse asja puhul mööndakse avalikult: vaat selle eest tuleb teda kiita! Kuid leidub ka silmapaistvaid poliitikuid, kellele sedasorti «suuremeelsus» ei laiene. Nemad saavad meedias ainult kolki. Kunagi oli selliseks figuuriks Edgar Savisaar, tänapäeval Mart ja Martin Helme, kirjutab ajakirjanik Indrek Schwede.

Isegi pealtnäha kiitus isale-pojale on tegelikult esiletõstmine läbi negatiivse, nagu juhtus 2020. aastal, kui Delfi valis Martini aasta mõjukaimaks inimeseks ja Mart oli kolmas. Delfi rõhutas, et mõlemad on Eestile kaasa toonud skandaale, segadust ja arengut pidurdavaid otsuseid.

Meenub ainult üks kord, kui keegi tuntud inimene on otsesõnu üht nimetatuist kiitnud. Majandusteadlane ja endine poliitik Heido Vitsur ütles Martin Helme kohta: «Noor Helme on hea lugemusega ja jälgib maailmas toimuvat tähelepanelikult. Ta orienteerub maailma asjades hästi, paljude teiste poliitikute kohta ei saa seda ütelda. Üks tema eelis on ka see, et ta räägib seda, mida mõtleb. Selle pärast on tema esinemised veenvad.» (Eesti Päevaleht 3.06.2022) Erand kinnitab reeglit.

Kommentaarid (55)
Copy
Tagasi üles