DANIIL MARTIKAINEN-JARLUKOVSKI Sisserändajate lõimimine eeldab kultuurihuvi (10)

Daniil Martikainen-Jarlukovski
Copy
Vana-Kreeka kultuur on jätkuvalt inspiratsiooniallikaks Lääne tsivilisatsioonile, ehkki selle kandjad on juba ammu surnud. Pildil on Kreeka Ateena akropoli Erechtheioni tempel.
Vana-Kreeka kultuur on jätkuvalt inspiratsiooniallikaks Lääne tsivilisatsioonile, ehkki selle kandjad on juba ammu surnud. Pildil on Kreeka Ateena akropoli Erechtheioni tempel. Foto: shutterstock.com

Kui põlisrahvas ise oma kultuuri ei austa ega armasta, on väga raske nõuda seda sisserändajatelt.

Välismaalased saavad lõimuda ühiskonda siis, kui põlisrahvas säilib ja edendab oma kultuuri. Kui too ei hooli oma pärandist ning tema modernne kultuur on täis eneseviha ja apaatiat, siis vaevalt tekib kellelgi soov sellest osa saada.

Tänapäeval mõistatavad läänemaailmas vasakpoolsed ajuhiiglased suurt mõistatust: massiliselt nende kodumaadele saabunud sisserändajad ei taha millegipärast tihti lõimuda, isegi juba seal sündinutest ei pruugi kõikide progressiivsete väidete kiuste saada samasugused kodanikud nagu nemad. Vastupidi, sisserändajad hoiavad kinni oma kultuurist ja usundist, levitavad neid ja loovad mõnikord oma piirkondi, kuhu isegi politsei eelistab mitte astuda.

Kommentaarid (10)
Copy
Tagasi üles