AIVO LILL Riikide kaitse-eelarved ei ole mõeldud kodus paugutamiseks, kui käimas on päris sõda (2)

Aivo Lill
, matemaatik (EKRE)
Copy
Eesti kaitseväe Maaväe iga-aastane kevadine lahinguõppus Kevadtorm 2021. Foto on illustreeriv.
Eesti kaitseväe Maaväe iga-aastane kevadine lahinguõppus Kevadtorm 2021. Foto on illustreeriv. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Riikide, sealhulgas Eesti, kaitse-eelarved ei ole selleks, et üks osa ühiskonnast saaks selle raha eest lihtsalt polügoonidel püsse paugutada ja sõda mängida. Kaitse-eelarve on selleks, et tagada riigile rahu ja julgeolek. Seega tuleb seda raha kasutada sihipäraselt – selliselt, kuidas see raha parimal võimalikul viisil riigile rahu ja julgeoleku tagaks, kirjutab matemaatik Aivo Lill (EKRE).

Praegune Venemaa agressioon Ukraina vastu ei ole lihtsalt nende kahe riigi erimeelsuste lahendamine sõjalisel teel. See on Venemaa soov hävitada reeglitega maailm ning saavutada olukord, kus suuremad ja tugevamad jagavad omavahel väiksemaid riike ning teevad nendega, mis tahavad. Sellise uue olukorra tekkimisel kohalikud sõjamängud meie julgeolekut ei tagaks.

Vaatame olukorda praegu Aafrikas, kus Venemaa palgasõdurid ajavad sealsetest riikidest välja prantsuse rahuvalvajaid ja Prantsusmaa ei suuda selle vastu midagi ette võtta. Näeme, et juba Prantsusmaa-suurune riik vajab teiste tuge, ammugi siis meie.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles