Ville Arike Tunnustame neid, kes küsimatagi laste huvid esikohale seavad (1)

Ville Arike
, reporter
Copy
Paide Linnameeskonna korraldatud turniiril kolmanda koha saanud Ukraina meeskond FK Matador võidukarikat tõstmas. Exmet Ülejõe Karikas 2023.
Paide Linnameeskonna korraldatud turniiril kolmanda koha saanud Ukraina meeskond FK Matador võidukarikat tõstmas. Exmet Ülejõe Karikas 2023. Foto: Paide linnameeskond

Lastekaitseseadus sätestab: «Kõigis lapsi puudutavates ettevõtmistes tuleb esikohale seada lapse huvid.» Aga kui paljud meist üldse on teadlikud niisuguse seadusesätte olemasolust ja ka toimivad selle järgi, küsib Postimehe reporter Ville Arike.

Kui paljud inimesed, kelle tööd-tegemised on seotud lastega, eiravad seda seadusesätet? Kahtlemata on ühiskonnas ülekaalus need täiskasvanud, kes sellest sättest teadmatagi, oma isiksuslikest omadustest lähtuvalt, seavad laste huvid esikohale. Leian, et niisuguseid inimesi tuleb rohkem tunnustada.

Alust niisuguseks mõtiskluseks andis eelmisel nädalal Järva Teatajas ilmunud lugu, kus Paide Linnameeskonna turundus- ja kommunikatsioonijuht Marek Tiits kirjutas Ukraina linna Perejaslavi 11-12-aastaste jalgpallipoiste käigust Paides peetud lasteturniirile. See kirjatükk kisub pisarad välja.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles