Daniil Martikainen-Jarlukovski Tegutsematus saadab vaid signaali, et riiki vihkavad inimesed on teretulnud (20)

Daniil Martikainen-Jarlukovski
Copy
Podmotsa küla Setomaal. Eesti-Vene piir. 08.08.2022. Foto on illustratiivne.
Podmotsa küla Setomaal. Eesti-Vene piir. 08.08.2022. Foto on illustratiivne. Foto: Elmo Riig

Eesti viitsimatus tegeleda otsustavalt nendega, kes kujutavad endast ohtu riigile, ei jäta soovitud muljet sallivusest, vaid saadab hoopis signaali, et riiki vihkavad inimesed on teretulnud, kirjutab Tartu Ülikooli tudeng Daniil Martikainen-Jarlukovski.

Julgeoleku nimel peaks riik olema valmis tegutsema ja võtma vastu meetmeid nende suhtes, kes seda ja selle elanikke siiralt ja avalikult vihkavad, ning teised Baltikumi riigid on näidanud mitut võimalust, kuidas seda teha. Neist tuleb turvalisuse ja ühiskonna parandamise nimel õppida.

Lauri Läänemetsal on muidugi täielik õigus selles osas, et inimesed oskavad valetada, ning kui neil palutakse ankeeti täita, siis nad seda võib-olla teevadki (ERR 07.08). See on iseenesestmõistetav. Aga rääkides sellise meetme rakendamise võimalusest, tuleb hoopis vaadata, mis sellest naaberriigis ehk Leedus välja tuli. Tulemus on lausa šokeeriv – sajad tunnistasid avalikult, et toetavad režiimi, mis paneb toime sõjakuritegusid ja unistab nende uue elukoha annekteerimisest.

Kommentaarid (20)
Copy
Tagasi üles