NÄDALA NÄGU Toomas Sildam maksab informeeritud inimese mulje jätmise eest (10)

Aimar Altosaar
, ajakirjanik
Copy
Toomas Sildam
Toomas Sildam Foto: Johan Elm

Ajakirjanik ja riigijuhi nõunik peavad ühiskonda tundma. Toomas Sildam on mõlemas ametis olnud hea, võib aga küsida: kas mitte liiga hea, kirjutab Postimehe ajakirjanik Aimar Altosaar.

Üle nädala tagasi lahvatanud võimuga kauplemise skandaali kohta sobib meenutada Hando Runneli sõnadele loodud lõbusat laulukest «Rannalinna restoranis», kus «üle mitme-setme aasta lõbus lööming puhkes». Skandaali keskmesse sattunud Toomas Sildami nimi on kindlasti tuntud kõigile poliitikahuvilistele presidentide Toomas Hendrik Ilvese ja Alar Karise nõunikuna, keskealised ja vanemad mäletavad teda aga ka kui silmapaistvat ajakirjanikku.

1989. aastal sai Sildam tuntuks Noorte Hääle korrespondendina, kes edastas läbi mitme lehenumbri reportaaži viimase Nõukogude väekontingendi Afganistanist taandumisest kindralleitnant Boriss Gromovi juhtimisel. Kolm aastat hiljem aga süüdistasid Jaan Toots ja Kalle Klandorf Kuku raadio otsesaates Sildamit sidemetes KGBga ning mainisid isegi ära tema agendinime – Kristjan. Millistele allikatele hilisemad Keskerakonna tipp-poliitikud siis tuginesid, pole siiani teada, kuid väljaöeldu on Sildamit varjuna saatnud kogu aeg.

Kommentaarid (10)
Copy
Tagasi üles