Paul Keres Mis on faktikontroll ja mis arvamuskontroll? (6)

Paul Keres
, vandeadvokaat
Copy
Paul Keres.
Paul Keres. Foto: Sander Ilvest

Ajakirjandus peab kontrollima ikka fakte, mitte arvamusi, mille tõesust on võimatu tõestada, leiab vandeadvokaat Paul Keres.

Juulikuu viimasel päeval avaldas väljaanne Delfi järjekordse «faktikontrollina» pealkirjastatud artikli (FAKTIKONTROLL Ministrid ei saa omavoliliselt automaksu täiendavalt tõsta), mille autor on Marta Vunš. Selles artiklis võetakse luubi alla Eesti Autoomanike Liidu Priit Tammeraiu Facebooki postitus, kus Priit Tammeraid avaldas arvamust, et automaksu kehtestamisega praegu kõne all olevas sümboolses määras luuakse tegelikult seaduses tingimused selle tõstmiseks tulevikus rahandusministri poolt ning see läheb maksu igakordsel kergitamisel mööda parlamentaarsest debatist. Priit Tammeraid viitas seejuures rahandusministeeriumis peetud ümarlauale, kus sellist õigustehnilist lahendust oli arutatud.

Faktikontrolörid võtsid kõnealuse Facebooki postituse üsna raevukalt ette, kaasasid tunnustatud riigiõiguse eksperdi Paloma Krõõt Tupay, ja kuulutasid, et see lihtsalt ei ole võimalik, sest selline olukord olevat põhiseadusevastane.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles