Ingmar Kurg Unistus suitsuvabast Eestist jõuab lähemale (2)

Ingmar Kurg
, MTÜ NNA Suitsuvaba Eesti
Copy
Tallinnas Rüütelkonna hoones leiti renoveerimise käigus ahju lõõrist esimese vabariigi aegsed sigaretid.
Tallinnas Rüütelkonna hoones leiti renoveerimise käigus ahju lõõrist esimese vabariigi aegsed sigaretid. Foto: Mihkel Maripuu

Kas unistus suitsuvabast Eestist, kus suitsetajaid on vähem kui viis protsenti, jääbki ainult unistuseks, küsib Ingmar Kurg MTÜst Suitsuvaba Eesti.

Pooled suitsetajad soovivad suitsetamisest loobuda, aga ainult vähestel õnnelikel õnnestub sellest päevapealt loobuda. Proovitakse korduvalt, kuid vannutakse sageli suitsunäljale ikkagi alla. Samas on suitsetajaid, kes on leidnud enda jaoks sobivaima viisi sigaretid igaveseks maha jätta. Viimase kahe aasta jooksul on 11% suitsetajatest edukalt suitsetamisest loobunud.

Kui kahe aasta eest tutvustati Eestis täiskasvanud elanikkonna tervisekäitumise uuringut, oli pilt ikka üsna suitsune. Suitsetajate osakaal oli kasvama hakanud ja unistus suitsuvabast Eestist kättesaamatumaks muutunud. Tänavu on põhjust rõõmustada, sest viimase kahe aastaga on olukord vastupidiseks muutunud, paljudel suitsetajatel on õnnestunud tervist kahjustav pahe maha jätta ja suitsetajate osakaal ühiskonnas on taas langustrendis.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles