Erkki Bahovski Uus kliimareaalsus meie ümber (13)

Erkki Bahovski
, arvamustoimetaja
Copy
Erkki Bahovski
Erkki Bahovski Foto: Eero Vabamägi

Esmaspäev oli Muhus üsna ärev päev. Juba eelmisel päeval oli ilmateenistus lajatanud karmi tormihoiatuse, mille järgi tuleb Lääne-Eesti saartel valmistuda suuremat sorti tormiks. Teisipäeva hommikupoolikul oli võimalus näha, kuidas hiidrahe märatses Sõrves. Tundus vaid tundide küsimus, millal lumepallisuurused rahetükid jõuavad Muhusse laastamistööd tegema, kirjutab arvamustoimetaja Erkki Bahovski.

Asja tuli võtta tõsiselt – tavaliselt ma tormihoiatustele väga palju ei reageeri, aga väljavaade, et Muhus kaob elekter ning hiidrahe purustab nii maja kui ka auto aknad, ei paistnud ülemäära roosilisena. Talvel pidid inimesed ootama Saaremaal elektri tagasitulekut mõnikord mitu päeva. Nii sõitsin Liivale poodi, et varuda veidi toitu. Hiljem ajasin auto kuuri alla (seda pole ma varem kunagi teinud).

Esimene tormisahmakas läks Muhust mööda ja teine, õhtune tähendas vaid suurt tuult ja vihma. Natuke kõmistas ka. Samal ajal hakkasid sotsiaalmeediasse tekkima pildid varju otsivatest autodest. Niisiis olin ühinenud autopaanitsejate seltskonnaga, aga veel kord: Muhus pole autost ilmajäämine seesama kui linnas, kus saab tellida takso.

Kommentaarid (13)
Copy
Tagasi üles