Toomas Toomsalu Kujutlegem minister Võrklaeva hobuse seljas (36)

Toomas Toomsalu
, toimetaja
Copy
Rahandusminister Mart Võrklaev, kes väidab, et automaks on mõeldud selleks, et inimesed kasutaksid vähem autot, istub autosse.
Rahandusminister Mart Võrklaev, kes väidab, et automaks on mõeldud selleks, et inimesed kasutaksid vähem autot, istub autosse. Foto: Tairo Lutter (Postimees)

Kujutlegem rahandusminister Mart Võrklaeva ette hobusega tööle sõitmas, sest auto on selgelt keskkonnavaenulik, kirjutab toimetaja Toomas Toomsalu.

Legendaarse briti koomikutepundi Monty Pythoni suurepärases sketšis «Šotlane hobuse seljas» näidatakse vaheldumisi hobusega kappavat mägismaalast, habe ja kilt tuules tuhisemas, ning väikesesse kirikusse kogunenud pulmalisi. Lõpuks jõuab ratsanik kiriku juurde, tormab sisse, haarab peigmehe sülle ning jookseb saagiga minema. Klipp on lühike, kuid väga naljakas. Kas ka šotlaste meelest, tuleb nende käest küsida.

Ja ega šotlane hobuse seljas pole tegelikult teab mis ilmaime. Eriti põhja pool Tweedi jõge. Näiteks ametis olev rahandusminister hobuse seljas peaks olema märksa haruldasem vaatepilt. Kuid jällegi, mine sa tea. Äkki Rae valla elanikele on see igapäevane nähtus, umbes nagu Kopli elanikele möödakihutav tramm?

Kommentaarid (36)
Copy
Tagasi üles