NÄDALA NÄGU Tormilind Palmér, kas lennukompaniide hirm või päästeingel (9)

Krister Kivi
, ajakirjanik
Copy
Rootsi lennundusveteran ja Nordica juht Jan Palmér.
Rootsi lennundusveteran ja Nordica juht Jan Palmér. Foto: Johan Elm

Karlsson katuselt meeldis kõigile – see väike ja elurõõmus mehike, kes oskas erinevalt «põhukottidest» isikliku propelleri abil lennata ning trotsis gravitatsioonijõu kõrval ka väikekodanlikku pärsitust. Tõsi, Karlsson suutis Väikevenna rahast ja saiakestest üsna paljaks teha, kuid tõi endaga alati kaasa hea tuju. Ja hea tuju on tähtis. Midagi sellist võib öelda ka krapsaka Rootsi lennundusveterani Jan Palméri kohta, kes on lennanud mööda nii mõnegi nukrutseva Eesti ministri aknast ja juhtinud siin riiklikke lennuettevõtteid üle 10 aasta.

73-aastase Palméri CV on suurepärane. Ta on Euroopa regionaalsete lennuliinide assotsiatsiooni president (4. juulil teatas siiski tagasiastumisest), kuid on minevikus olnud ka päästetuuker – see kõneleb riskitaluvusest, oskusest töötada suure surve all. Palmér on juhatanud rohkemaid lennuettevõtteid kui käel sõrmi. Tõsi, osasid neist on ta juhtinud pankrotini: nii juhtus näiteks Cimber Sterlinguga ja ka järgmise töökoha Estonian Airiga. Kuid iga kirurg teab, et kõiki haiged ei saa päästa; iga arborist usub, et mäda puu on targem maha võtta.

Kui uskuda kuuldusi, sirvivad ka poole aastaga enam kui 7 miljonit eurot kahjumit teeninud Nordic Aviation Groupi (NAG) töötajad praegu üsna kurvalt CV-Online veebikülgi. NAGi nõukogu liige Sander Salmu on rääkinud võimalikust pankrotist (ning enam kui pool kahjumist tuleb Salmu sõnul Xfly poolelt).

Kommentaarid (9)
Copy
Tagasi üles