JAAN PEHK Neli suveportreed: Kui ükskord kõik siit ilmast kaob, oled just sina eriline

Jaan Pehk
, suvekirjanik
Copy
Orelipoiss ehk Jaan Pehk.
Orelipoiss ehk Jaan Pehk. Foto: Erakogu

Suvekirjanik Jaan Pehk kirjutab neli suveportreed eri tegelastest, kelle igapäevased tegevused lõppevad huvitavate tähelepanekutega elust.

Velmo

Velmole meeldis väga lobiseda. Hommikul ärgates vaatas ta lakke ning päeva esimesed tagasihoidlikud sõnad libisesid üle huulte:

«Endokirurgiline munitsipaliteet rakendub kasvava rakursiohutuse perspektiivis rahuldavaks ränioru kollaborantide kasvulava kaasosanike paljuoletuslikuks kabariteediks... Asi see siis kõik veel kaasava hariduse kapillaarvõtmestiku kurtsatooriumisse kalibreerida,» vuristas ta rõõmsalt ja tegi väikese pausi.

«Gurmeeteadlike absoluutvandersellide keerub marginaliseerib kahe padja kokkukuivamise lähtepunktist arenenud siiruskahvatut pellet-tolerantsi,» jätkas ta õnnelikult.

«Tule sööma, Velmo,» hüüdis vanaema.

«Olgu pealegi,» vastas poiss ja juba mugiski ta mõnusaid pannkooke, mis, vastupidiselt sõnadele, justkui kutsele alludes suust sisse astusid ja nurrudes seedeelundite sügavusse libisesid.

Eks elus ole ikka nii, et vastandid tõmbuvad. Suur jutuvada võib meid kõiki ära väsitada. Ole sa rääkija, kuulaja või sootuks hea nägija. Selge on see, et täis suuga pole viisakas kõneleda, ja sestap ka söömine meile kõigile meeldivaks ja rahulikuks ajaviiteks kujuneda võib.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles