Vambola Paavo On aeg Nordica nuumamine lõpetada! (3)

Vambola Paavo
, ajakirjanik
Copy
Nordica
Nordica Foto: Eero Vabamägi / Postimees

Riigikapitalismi aeg peaks möödas olema, ent tegelikkust vaadates ruulib see täiega. Tegeletakse valdkondadega, mis ei peaks prioriteet olema. Transpordis tegutsetakse nii maal, õhus kui vees. Kuid kõik see võiks olla erakätes, kirjutab ajakirjanik Vambola Paavo.

Siiani ei saa saarlased ja hiidlased aru, miks oli vaja omal ajal lõhkuda hästi toiminud Saaremaa Laevakompanii. Kui erafirma jagas ülesõidul soodustusi, siis tänane riiklik monopol dikteerib saartele sõidul krõbedad hinnad. Mere taga elamine on meil karistus.

Riik soosib ja poputab rongifirmat Elron. Ühe suure bussifirma omanikuga juttu ajades kuulsin, kuidas Läti transpordiminister imestas hiljuti, kui sai Eesti ettevõtjaga kohtudes teada, et meil ei vajagi riigisisene kaugliiklus dotatsioone. Erafirma Lux Express pakub suuremate linnade vahel maailmatasemel teenust ja investeerib kasumi uutesse sõiduvahenditesse. Kõige tipp on meil lennundus: see on vigane pruut, mis lonkab mõlemat jalga. Nordicasse on pumbatud kümneid miljoneid meie kõigi raha, ent ikka ei suuda õhulaev kõrgust võtta. Kõrgepalgalisi juhte on palgatud nii kodu- kui välismaalt ja kõik läheb järjest lörri. Parem anda lennunduski erakätesse.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles