VOOTELE PÄI Ärme tee endast oma ajaloolise trauma pantvange (7)

Vootele Päi
, suhtekorraldaja, endine Lauri Läänemets nõunik
Copy
Reformierakonna esimees Kaja Kallas ja Sotsiaaldemokraatliku Erakonna esimees Lauri Läänemets kommenteerivad koalitsioonilepingut
Reformierakonna esimees Kaja Kallas ja Sotsiaaldemokraatliku Erakonna esimees Lauri Läänemets kommenteerivad koalitsioonilepingut Foto: Tairo Lutter

Mulle pole ideoloogilised kinnisideed kunagi istunud – olgu selleks kommunism, kapitalism või naivism, kommenteerib Vootele Päi Lauri Läänemetsa öeldu ümber kerima hakanud majandusarutelu sotsiaalmeedias.

Praegusel juhul on lood teistmoodi, sest üksikute rekordkasumid tulevad riigi ülejäänud majanduse ja tarbimise hinnaga ning iga euro, mis Eestist seetõttu lahkub, on siin ostmata jäänud toode või teenus, maksmata jäänud palk, tegemata jäänud, ent ettevõtte säilimise seisukohast tulevikus otsustava tähtsusega investeering.

Tegu on turutõrke, mitte kellegi saavutuse tagajärjega ning seda nendivad ka mitmed turuosalised ise. Näiteks piisaks ka meie pangandushiidude emamaal valitsuse näpuviibutusest, et pangandussektor oma ärimudeliga muutunud olukorras ja turutõrke tingimustes vähe vastutustundlikuma suuna võtaks.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles