Aleksei Lotman Euroopa Parlament tõrjus väljasuremismeelsete rünnaku üle noatera (10)

Aleksei Lotman
, looduskaitsja
Copy
Kooreüraskitest kahjustatud kuused, mis on määratud hukule. Pilt on tehtud Võrumaal 17. mail 2023.
Kooreüraskitest kahjustatud kuused, mis on määratud hukule. Pilt on tehtud Võrumaal 17. mail 2023. Foto: Arvo Meeks/Lõuna-Eesti PM/Scanpix Baltics

Euroopa Parlament hääletas juulikuumas Strasbourgis looduse taastamise eelnõu saatuse üle. Õige napi enamusega suudeti väljasuremismeelsete rünnak peatada, kuid tõesti väga napilt: ettepanek eelnõu tagasi lükata pälvis vaid veidi alla poole häältest, kirjutab looduskaitsja Aleksei Lotman.

See, et eelnõu nõnda üle noatera pääses, tekitab muret, sest näitab märkimisväärse osa europoliitikute soovimatust peatada elurikkuse katastroofiline kadu, mis tegelikult seab ju ka inimkonna kestmise küsimärgi alla.

Ent võiks ju öelda, et poliitika poliitikaks, eelnõu ju siiski liigub edasi, seega on ju  laias laastus kõik korras? Paraku on peale üldise murele nii tugeva vastuseisu pärast mõned päris konkreetsed murekohad: arvukad muudatused, mis Euroopa Parlamendis eelnõusse sisse hääletati. Vaid osa muudatusi kvalifitseerub parandusteks, mitme näol on aga tegu eelnõu ohtliku nõrgendamisega.

Kommentaarid (10)
Copy
Tagasi üles