Mart Kuldkepp Lääne heidutuse mõjust pole märkigi, aga Vene sõgedat kardavad kõik (1)

Mart Kuldkepp
, Skandinaavia ajaloo kaasprofessor, University College London
Copy
Vene eraarmee Wagner juhti Jevgeni Prigožinit on kujutatud kuue käega õhupallina, millel Ukraina, Saksamaa, ELi, NATO, USA ja Suurbritannia lipp ning juures sõna «natsid». Kehale on kirjutatud «Putini hullus». Tänavaparaad Saksamaal, Düsseldorfis. 20. veebruar 2023. Foto on illustratiivne.
Vene eraarmee Wagner juhti Jevgeni Prigožinit on kujutatud kuue käega õhupallina, millel Ukraina, Saksamaa, ELi, NATO, USA ja Suurbritannia lipp ning juures sõna «natsid». Kehale on kirjutatud «Putini hullus». Tänavaparaad Saksamaal, Düsseldorfis. 20. veebruar 2023. Foto on illustratiivne. Foto: INA FASSBENDER / AFP /Scanpix

Lääne sammude heidutavat mõju pole kuskil näha, küll aga on vägagi võimalik, et julgustavalt on mõjunud heidutuse puudumine, kirjutab kolumnist Mart Kuldkepp.

Võiks öelda, et paari nädala tagusel Vilniuse NATO tippkohtumisel sündinud ebamäärase ja hambutu Ukraina-kommünikee tulemused on praeguseks hästi näha. Venemaa on taganenud viljakokkuleppest, hävitab süstemaatiliselt Ukraina ekspordiks mõeldud viljavarusid ja asjassepuutuvat infrastruktuuri ning tagatipuks sooritab õhurünnakuid UNESCO kaitse all olevale Odessa vanalinnale.

Lääne sammude heidutavat mõju pole kuskil näha, küll aga on vägagi võimalik, et julgustavalt on mõjunud heidutuse puudumine. Rünnakuga Reni sadama vastu on täitunud seegi ennustus, et Venemaa võib sobivalt reljeefse sõnumi saatmiseks võtta sihikule mingi NATO piiri vahetus läheduses asuva punkti.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles