SERGEI METLEV Eesti valitsus, te suudate vähendada verist transiiti Venemaale! (5)

Sergei Metlev
, Postimehe venekeelsete väljaannete peatoimetaja
Copy
Sergei Metlev.
Sergei Metlev. Foto: Mihkel Maripuu

Venemaa on asunud intensiivselt pommitama viljaekspordi taristut ja kultuuriväärtusi Odessas. Issanda Muutmise katedraal, mille pärast renoveerimist 2010. aastal avas Putini satraap patriarh Kirill, on suuresti purustatud. Selle taustal jätkub Eesti kaudu eksport Venemaale – see on verega määritud transiit, mida tuleb otsustavalt piirata, kirjutab Postimehe venekeelsete väljaannete peatoimetaja Sergei Metlev.

Odessa on vabadust armastav, mitut kultuuri ühendav ajalooline linn, mille kogukond astus sõja alguses agressorile otsustavalt vastu. Selle linna kuvand üksinda valmistab putinistidele meelehärmi. Sihtides katedraali, sihivad nad Ukraina kultuuriteadvust.

Sadamaalade pommitamine raskendab Aafrikale mõeldud teraviljaeksporti, mis võib põua ja sealse ebastabiilsuse tingimustes tekitada näljahäda. Näljahäda on Moskva selge strateegia, et survestada läänt Ukraina toetamist vähendama. Mõnikord tundub, et selles sõjas on kõik ebainimlikkuse staadiumid enne tuumarelva läbitud. Ei ole, seda demonstreeribki Odessa lauspommitamine.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles