Holger Kaints Abilinnapea Sveti kolm valeväidet nõuavad õiendamist

Holger Kaints
, kirjanik ja kriitik
Copy
Pirita linnaosa infotund seoses bussiliinide muutmisega
Pirita linnaosa infotund seoses bussiliinide muutmisega Foto: Eero Vabamägi

Kose bussiliiklus mind isiklikult kuidagiviisi ei mõjuta, küll aga on mind alati häirinud valed ja demagoogia, ütleb kirjanik Holger Kaints Tallinna abilinnapea Vladimir Sveti tegemiste kohta.

Tundes päris hästi Tallinna bussiliiklust, näen, et ma ei saa jätta esile toomata mõned abilinnapea Vladimir Sveti hiljutistes esinemistes leiduvad vassimised, seda enam, et need on hakanud juba oma elu elama. Näiteks kuulsin allpool esimesena toodud ekslikku väidet 5. bussiliini pikendamise kohta nädalavahetusel Vikerraadio «Rahva teenrite» saates kui ühte paikapidavatest põhjendustest liini korrigeerimiseks.

Hr Svet on korduvalt väitnud, et 5. liini Lasnamäele pikendamine võimaldab luua lasnamäelastele otseühenduse Piritaga. Tegelikult pole 5. liini bussid kunagi läbi Pirita sõitnud ega hakka seda tegema ka uue kava järgi. Linna poolt tulles keerab 5. liin Pirita teelt Kose poole ära pärast Mälestusvälja peatust. Sealt jääb Pirita keskuseni veel kolm peatust (Lillepi, Rummu ja Rummukõrtsi) ning vajadus ületada sild. Kaunis kahtlane, kas seda saab pidada otseühenduseks Piritaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles