VLADIMIR JUŠKIN Meeldib, ei meeldi, kannata, mu kaunitar, kuid NATO laieneb (3)

Vladimir Juškin
, Balti Venemaa Uurimise Keskuse direktor
Copy
Samasooliste meeleavaldus Amsterdamis, 8. aprillil 2013. Plakatil on Vladimir Putin, foto on illustratiivne.
Samasooliste meeleavaldus Amsterdamis, 8. aprillil 2013. Plakatil on Vladimir Putin, foto on illustratiivne. Foto: REUTERS/Cris Toala Olivares

Vilniuses toimus 11.–12. juulil Põhja-Atlandi Lepingu Organisatsiooni tippkohtumine. Venemaa juhtkond ja eksperdid analüüsivad mõistagi tähelepanelikult tippkohtumise tulemusi, võttes arvesse tuvastatud väljakutseid ja ohte Venemaa julgeolekule ja huvidele, kirjutab Balti Venemaa Uurimise Keskuse direktor Vladimir Juškin.

Venemaa asevälisminister Aleksandr Gruško ütles Pervõi Kanalis: «Ma võin väga lühidalt öelda, millised järeldused me tippkohtumise tulemustest teeme. Esimene on sõjalise erioperatsiooni (SVO) ülesannete elluviimine. Teine on Vene armee, mereväe ja õhuväe tugevdamine. Edasi tuleb veelgi tugevdada integreerivaid ühendusi ja liitlasorganisatsioone, milles Venemaa osaleb, samuti tuleb rohkem töötada selles suunas, et tugevdada sidemeid ülemaailmse enamusega, kes ei allu Lääne diktaadile ja on valmis oma rahvuslikest huvidest lähtudes Vene Föderatsiooniga koostööd tegema».

Kui jätta kõrvale juhtkonna retoorika ja propagandistide karjed, siis jäävad alles ekspertide järeldused, mida saab jagada kolme rühma: välispoliitiline, doktrinaalne ja sõjalis-tehniline.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles