Ilja Schor Karilaiu sõnakasutusest: mõiste «vene tiib» tuleb jätta ajaloolastele (16)

Ilja Schor
, Keskerakonna liige
Copy
Ilja Schor
Ilja Schor Foto: Erakogu

Hiljutised sündmused, mis on seotud Eesti Keskerakonna juhatuse poolt Parvel Pruunsilla annetuse tagasilükkamisega ja juhatuse liikme Jaanus Karilaiu avaldustega, on põhjustanud laialdast avalikku pahameelt ja tõstatanud olulisi küsimusi. Karilaiu teatud erakonnaliikmete rühma kohta kasutatud mõiste «vene tiib» ja nende etnilise päritolu sidumine nende poliitiliste vaadetega tõstatas minu arvates küsimusi sallivuse, teise seisukoha austamise ja rahvusvähemuste toetamise kohta poliitilises sfääris, kirjutab Keskerakonna liige Ilja Schor.

Tänapäeva maailmas, kus kultuuriline ja etniline mitmekesisus muutub üha nähtavamaks ja olulisemaks, muutub stereotüüpide, sildistamise ja varjatud ksenofoobia probleem üha pakilisemaks. Rahvus- ja etniliste rühmade lihtsustatud jaotuste kasutamine, eriti poliitikas ja avalikus elus, võib tuua tõsiseid tagajärgi, sealhulgas ühiskondade lõhestamist, etnilisi pingeid ja usalduse nõrgenemist poliitiliste institutsioonide vastu.

Peaaegu kohe tekkis Jaanus Karilaiu avaldusele ka vastureaktsioon. Vastuseks saatsid Ismail Mirzojev ja Aleksandr Iro, olles äärmiselt rahulolematud ja häiritud, pöördumise Keskerakonna aukohtule. Selles kritiseerivad nad mõiste «vene tiib» kasutamist, osutades põhjendamatutele stereotüüpidele ja üldistustele, mis võivad tekitada erakonnas lahkarvamusi ja pingeid.

Kommentaarid (16)
Copy
Tagasi üles