MARGUS PARTS Rahvusvaheliselt tagaotsitava mehe sõbrad ja hingesugulased (1)

Margus Parts
, toimetaja
Copy
Lõuna-Aafrika Vabariigi president Cyril Ramaphosa selle aasta juunis Peterburis Vladimir Putiniga kohtumas. FOTO: Ramil Sitdikov/RIA Novosti/AP/Scanpix
Lõuna-Aafrika Vabariigi president Cyril Ramaphosa selle aasta juunis Peterburis Vladimir Putiniga kohtumas. FOTO: Ramil Sitdikov/RIA Novosti/AP/Scanpix Foto: Ramil Sitdikov/RIA Novosti/AP/Scanpix

Palju elevust on tekitanud tänavu BRICSi riikide liidreid võõrustava Lõuna-Aafrika Vabariigi dilemma, mida teha rahvusvaheliselt tagaotsitava Vladimir Putiniga, kes pidanuks seisusekohaselt tippkohtumisel osalema. Hoopis vähem on tähelepanu pälvinud tõik, et ligi 40 riiki on väljendanud huvi blokiga liitumise vastu, kirjutab välisuudiste toimetaja Margus Parts.

Sel nädalal sai selgeks, et Putin augusti lõpus Johannesburgi ei sõida, selle asemel saadetakse Venemaad esindama välisminister Sergei Lavrov.

LAVi president Cyril Ramaphosa märkis, et riigil on «ilmselged probleemid» Rahvusvahelise Kriminaalkohtu vahistamisorderi täitmisega, sest «Venemaa on teinud selgeks, et ametisoleva presidendi vahistamine tähendaks sõja kuulutamist».

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles