JAANIS PRII Metsarahvas tõttab nüüd merd avastama (2)

Jaanis Prii
, saarlane
Copy
IDENTITEEDI KANDJA. Jaanis Prii loodab, et keeleõpik aitab tugevdada ka saarlust ja kodukoha patriotismi. FOTO: Maanus Masing/saarte Hääl
IDENTITEEDI KANDJA. Jaanis Prii loodab, et keeleõpik aitab tugevdada ka saarlust ja kodukoha patriotismi. FOTO: Maanus Masing/saarte Hääl Foto: Maanus Masing/Saarte Hääl

Paljudele on suve sünonüüm rand. Just suvi on aastaaeg, kui eestlasest saab natuke nagu mererahvas. Seega on suvi õige aeg ka merest kirjutada. Muidugi peame end rohkem metsarahvaks. Seda eriti kevadel ja sügisel. Rand köidab aga vaid paar suvekuud, kirjutab saarlane Jaanis Prii.

Kui vaadata koroonaajast jõudsalt kasvanud eestlaste omandis olevate väikelaevade arvu, mis oli 2022 aastalõpu seisuga 38 070 ehk 34 inimest paadi kohta, tundub eestlane täitsa mererahvas. Pannes kõrvale Soome ja Rootsi vastavalt 10 ja 11 inimest paadi kohta, on aga arenguruumi palju.

Paistab, et eestlane võtab oma väikelaeva kui suvila laiendust ja pigem naudib teadmist selle olemasolust, kui sellega merd sõidab. Saaremaal Nasval elav loodusgiid ja merematkade korraldaja Hillar Lipp ütleb, et eestlane tunneb end merel ebamugavalt. Esialgu on küll elevus, aga natukese aja pärast hakkab nihelema ja kaldale tahtma.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles