Kaido Pihlakas Meie piir Venemaaga on auklik ja anekdootlik (5)

Kaido Pihlakas
, emeriitadvokaat ja reservkapten (Isamaa)
Copy
Ajutine lõiketraat paigaldati riigipiirile kaitseväe õppuse Okas raames.
Ajutine lõiketraat paigaldati riigipiirile kaitseväe õppuse Okas raames. Foto: Madis Veltman

Meie poliitikud ja vastutavad ametnikud on Eesti maismaapiiri rajatiste väljaehitamisel vist Baltikumi riikide kõige saamatumad. Seega tõusetub õigustatud küsimus, mida on vaja teha, et meie idapiir saaks valitsuse seatud tähtajaks valmis, küsib emeriitadvokaat ja reservkapten Kaido Pihlakas (Isamaa).

Eesti-Vene piiri väljaehitamine kulgeb üle kivide ja kändude, kuid Prigožini mäss muutis vähemalt arutelu selle üle taas intensiivseks. Urmas Reinsalu rõhutas, et Isamaa taotlusel arutati piiri väljaehitamist eelmisel suvel, kuid eelarve läbirääkimistel siseminister Läänemets selle eest ei seisnud. Läänemets leidis Urmas Reinsalu kriitikale vastates, et «Eesti-Vene piir ei tohi olla auklik ja puudulik. Reinsalu aga sellist just küsibki» (EPL 29.06.23).

Kuidas siseminister sellisele järeldusele jõudis, jääb selgusetuks. Samas lehenumbris rõhutab Raivo Aeg, et puudulik riigipiir on siseminister Läänemetsa tegemata töö, ning «On hämmastav, et viimase 30 aasta suurimas julgeolekukriisis peab valitsus tähtsamaks koonerdamist ja ei sea prioriteete riigikaitse juhtide ja ekspertide suuniste järgi.» Arvan, et endine justiitsminister ja kaitsepolitsei peadirektor hindab olukorda meie idapiiril adekvaatselt ja igati põhistatud kriitikaga. Kuid samas pean mina siiski vajalikuks rõhutada, et see on valdavalt ka ilmselt kõigi varasemate siseministrite tegemata töö.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles