Päevatoimetaja:
Mart Raudsaar

Toomas Alatalu Girkin lahendab Vene võimukriisi antisemitismi abil (7)

Copy
Ekraanil on Vene kodaniku Igor Girkini pilt, kui rahvusvahelised uurijad esitlevad oma viimaseid leide Malaysia Airlinesi lennu MH17 allatulistamise kohta, mille tagajärjel hukkus 298 reisijat ja meeskonnaliiget. Holland, Nieuwegein 19. juunil 2019.  REUTERS/Eva Plevier/File Photo
Ekraanil on Vene kodaniku Igor Girkini pilt, kui rahvusvahelised uurijad esitlevad oma viimaseid leide Malaysia Airlinesi lennu MH17 allatulistamise kohta, mille tagajärjel hukkus 298 reisijat ja meeskonnaliiget. Holland, Nieuwegein 19. juunil 2019. REUTERS/Eva Plevier/File Photo Foto: EVA PLEVIER

​Agressorriigi Venemaa üks kõige odioossem kuju on Igor Girkin (Strelkov), kes sõdis Russki miri eest 1990ndatel Moldovas ning Bosnia ja Hertsegoviinas ning oli Donetski rahvavabariigi esimene kaitseminister 2014. aastal, kirjutab politoloog Toomas Alatalu.

Ta lahkus sellelt ametikohalt sama aasta augustis, mida võeti kui tõendit sellest, et just temalt võis tulla korraldus alla lasta Hollandist startinud Malaisia reisilennuk MH17 298 inimesega pardal (17.07.2014).

Mullu novembris tuli samale järeldusele Hollandi kohus, mõistes Girkini ning veel kaks meest süüdi ja vangi. Paraku tagaselja, sest mees toimetab Venemaa avarustes. Peatselt leidis ta rakendust sellega, et hakkas arvustama kõike, mida Venemaa armee ladvik tegi või teeb Ukrainas. Tema julge ja jultunud pidev kriitika kinnitab, et tal on kindel seljatagune. 

Tagasi üles