Vastus Helir-Valdor Seeder: kõike tuleb teha hoopis teisiti ... kui enne valimisi lubasime (11)

Helir-Valdor Seeder
, Isamaa fraktsiooni esimees
Copy
Helir-Valdor Seeder. 22.02.2021, Tallinn
Helir-Valdor Seeder. 22.02.2021, Tallinn Foto: Madis Veltman / Postimees

Kui näiteks Kaja Kallasest, Mart Võrklaevast ja Signe Riisalost väga muud ei loodagi, siis mannetu on kuulata ja lugeda vanade (kunagi iseseisvaid mõtteid omanud) poliitikute Jürgen Ligi ja Siim Kallase avaldusi, kus aastatetaguste Reformierakonna põhimõtete hülgamise põhjenduste refrääniks on ikka EKREIKE, kirjutab riigikogu liige Helir-Valdor Seeder (Isamaa).

Reformierakonna poliitikud on ühel meelel ja ühel häälel asunud põhjendama oma erinevaid rumalaid ja valimiseelsete lubadustega vastuolus olevaid otsuseid ühesuguste argumentidega: nt mitte kelleltki midagi ära ei võeta; me peame tegema kõike seda, mida me teeme, et ära hoida EKREIKE; me elame sõjas; teeme riigi ja rahanduse korda, jne. Erinevad otsused – uued maksud ja maksutõusud, samasooliste abielu, perehüvitiste vähendamine jne –, aga samad põhjendused. Kas see on mõne kommunikatsiooni armastava poliitiku vaimusünnitus, reformierakonda teenindava kommunikatsioonieksperdi soovitus või hoopis «liberaalset» poliitikat jumaldava SALGA juhis.

Reformierakond on minetanud iseseisva poliitika ja mõtlemisvõime ning omandanud oma edu tuules üksnes läbiproovitud kommunikatsioonivõtted. Lühikest aega võib see avalikkuse ees töötada, aga tegelikult on see vastutustundetu, vaimuvaene ja ebakompetentne riigijuhtimine.

Kommentaarid (11)
Copy
Tagasi üles