Kalev Stoicescu NATO Vilniuse tippkohtumise otsused on ootuspäraselt head (1)

Kalev Stoicescu
, Riigikogu riigikaitsekomisjoni esimees (Eesti 200)
Copy
NATO peasekretär Jens Stoltenberg ja Ukrainia president Volodomõr Zelenskõi NATO Vilniuse tippkohtumisel 12. juulil 2023.
NATO peasekretär Jens Stoltenberg ja Ukrainia president Volodomõr Zelenskõi NATO Vilniuse tippkohtumisel 12. juulil 2023. Foto: PETRAS MALUKAS/AFP

Nende ootused, kes nimetavad Vilniuse tippkohtumise tulemusi läbikukkumiseks, olid ilmselgelt liiga kõrged ehk ebarealistlikud, kirjutab riigikogu riigikaitsekomisjoni esimees (Eesti 200) Kalev Stoicescu.

Teinekord soovitan pooltühja ja pooltäis klaasi üle filosofeerijatele mõelda ka klaasi suurusele. Mida suurem klaas, seda vähem ta on mingi vedeliku koguse juures täis. Klaas võiks olla pigem parasjagu väiksem, et ta oleks ääreni või peaaegu täis.

Putini koletu agressioon Ukraina vastu, mis on kestnud üle 500 päeva, dikteeris pea kogu tippkohtumise päevakorra. Vilniuses tehtud otsused ei ole Venemaale meelepärased, sealhulgas isegi NATOga liitumise kutse esitamata jätmine Ukrainale. Kommünikees on lihtsalt sõnad, mis sündisid pikkade arutelude käigus kompromissina, kuid nende sõnade taga on kõige olulisem järgmine aspekt.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles