Kaido Padar Laulupeo vihmahoogude vahele jagus päikest ja bussigraafikuid (1)

Kaido Padar
, AS Tallinna Linnatransport juhatuse liige
Copy
Noorte tantsu ja laulupidu. Bussidesse minek, pakkimine
Noorte tantsu ja laulupidu. Bussidesse minek, pakkimine Foto: Signe Oidekivi / Tartu Postimees

Tallinna Linnatranspordi Aktsiaseltsi töötajatel oli au anda peo õnnestumisse oma panus ja ülesannetega toimetulekuks hakkasime valmistuma juba aegsasti, kirjutab TLT juhatuse liige Kaido Padar tagasivaatega noorte laulu- ja tantsupeole.

Ülev ning meelierutav XIII noorte laulu- ja tantsupidu «Püha on maa» on saanud osaks meie kultuuriloost ja ka kõige äärmuslikumatel kriitikutel, kes nii avalikus kui sotsiaalmeedias on kurtnud ilma vingerpusside ja korraldajatepoolsete möödalaskmiste üle, tuleb tunnistada, et peo igasse hetke jätkus piisavalt päikest ja rõõmu, mida noored andekad lauljad ja tantsijad oma suurepäraste esitustega pakkusid.

Laulupeo korraldamisega olid ametis sajad palgalised ametnikud ja vabatahtlikud. Nende ja dirigentide, tantsujuhtide ning tuhandete laulupoel osalenud lauljate ja tantsijate ühistest püüdlustest sündiski ühtekuuluvust ja elurõõmu sütitav laulupeo ime, mida jääme meenutama veel aastate möödudeski. Tallinna Linnatranspordi Aktsiaseltsi töötajatel oli au anda peo õnnestumisse oma panus ning ülesannetega toimetulekuks hakkasime valmistuma juba aegsasti, ikka selleks, et bussid viiksid peolised õigeaegselt lauluväljakule, trammidega oleks võimalik liikuda kesklinnast Kadriorgu ja tagasi ning trollid tooksid Mustamäe koolidesse majutatud peolised kenasti proovidesse ja suurkontserdile. Me jõudsime lahendusteni, kuidas laulupeo ettevalmistusnädalal ja keeruliste ilmaoludega peopäeval pealinna ühistransport peolistele mugavaks ja toimekindlaks muuta.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles